Taustastani ja kokemuksestani

Olen koulutukseltani ympäristötaloustieteen maisteri, vaikka pääaineeni oli loppumetreille saakka kansantaloustiede. Opiskeluni ja tutkintoni suoritin aikoinaan Sorbonnen yliopistossa Pariisissa. Olen syntyjäni helsinkiläinen ja kokemukseni Helsingistä ja Pariisista antaa laajemman näkemyksen Espoon haasteisiin.

Työskentelin sittemmin Metsäntutkimuslaitoksessa tutkijana. Sen jälkeen toimin itsenäisenä yrittäjänä kymmenisen vuotta. 2003-2017 työskentelin ulkoasiainhallinnon alalla (suurlähetystö) lehdistöpäällikkönä ja pääasiassa raportoin Suomen ja Viron politiikkaa ranskan kielellä. Työni oli melkoista kielten sekamelskaa suomen, englannin ja ranskan välillä. Toimin 2019-2020 Industry Analyst -työnimikkeellä M-Brain-yhtiössä. Työskentelin kiireisessä ympäristössä talousuutisten parissa suomeksi ja englanniksi. Keväästä 2021 olen ollut vaikuttajaviestinnän konsultti Fortumilla.

Olen ollut kunnallispolitiikassa mukana vuodesta 2000 ja pidän tärkeänä vaikuttaa asioihin.

Olen ottanut kantaa monenlaisiin aiheisiin mm. autoilun sujuvuuteen, pysäköintiin, kaupunkisuunnitteluun, yrittäjyyteen, sisäilmaongelmien ehkäisyyn, yhteisöllisyyteen, Espoon raideliikenteeseen, energia-asioihin, lastensuojeluun jne. eri medioissa sekä sosiaalisessa mediassa.

Tästä voit lukea kirjoituksiani.

Olen asunut Espoossa vuodesta 2001. Olen aikuistuneen tytön äiti.

Mielen ja kehon vireys ovat tärkeitä, joten syön superruokia ja harrastan liikuntaa omassa rytmissäni. Virkistän mieltäni esimerkiksi hyvillä elokuvilla ja kirjoilla.