Lehdistössä Ullasta mainittua

Kaupunginvaltuusto päätti purkaa Espoon kaupungintalon ja rakentaa sen tilalle asuntoja.

Kaupunginvaltuusto päätti purkaa Espoon kaupungintalon ja rakentaa sen tilalle asuntoja (KUVA: Kari Pullinen).


23.1
.2018 Helsingin Sanomat
Valtuusto päätti, että Espoon kaupungintalo puretaan ja tilalle rakennetaan asuntoja

Vuosia jatkunut vääntö Espoon kaupungintalon kohtalosta sai kaupunginvaltuustossa jälleen uuden käänteen, kun valtuusto linjasi, että talo puretaan ja sen tilalle rakennetaan asuntoja. Päätöstä edelsi pitkä ja kiivas keskustelu, jossa kiisteltiin muun muassa purkupäätöksen motiiveista ja kaupungintalon kunnosta.

Kokoomusvaltuutettu Ulla Palomäki ei kainostellut myöntää omaa näkemystään asiasta. ”Kaupungintalo on harvinaisen ruma”, hän totesi.


17.11.2014 Hufvudstadsbladet
Esbo skyddar inte stadshuset

Ulla Palomäki (Saml) har pratat med folk på gatan. Hon har frågat ett 70-tal stadsbor vad de vill att staden gör med stadshuset. Av dem uppgav drygt 50 att de ville riva det, medan 14 ville bevara det.

– Vi ska inte skapa områden som inte fungerar. Esbo centrum får inte halka efter i utvecklingen. Nu upplever folk området kring stadshuset som fult och oattraktivt, ingen vill bo i dess närhet.


23.1.2014 Länsiväylä
Kaupungintalo ei saanut suojelumerkintää valtuustolta

Kun Espoon valtuusto ryhtyi käsittelemään Espoon keskuksen virastokeskuksen asemakaavan muutosta, puheet pomppasivat välittömästi väittelyksi siitä, pitääkö Espoon vanha kaupungintalo purkaa vai säilyttää.

Suojelu jähmettäisi kaupungintalon sellaiseksi kuin se nyt on eikä edistäisi viihtyisän asuinalueen luomista, totesi Ulla Palomäki (kok). Hän oli tehnyt oman pienimuotoisen gallupin alueen asukkaiden parissa ja vain pieni osa heistä säilyttäisi talon.


21.08.2017 Länsiväylä

Valtuusto hyväksyi aloitteen: "Kuninkaankallion ongelmayksikkö pitäisi tyhjentää"

Kuninkaankallion päihdeongelmaisten asumisyksikön aiheuttamat ongelmat ja häiriöt
kirvoittivat Espoon valtuutettujen kielenkannat. Useissa puheenvuoroissa todettiin, että omakotialueen kylkeen perustettu yli sadan asukkaan yksikkö on liian suuri. Pitkäaikaisasunnottomien asumisyksiköiden mitoituksesta aloitteen tehnyt Ulla Palomäki (kok.) huomautti, että jättisuuri yksikkö on aiheuttanut ympäristön asukkaille paljon ongelmia.

Valtuustoaloitteeseen annetussa vastauksessa Espoo lupaa pyrkiä jatkossa siihen, että pitkäaikaisasunnottomat päihteidenkäyttäjät sijoitetaan pienempiin yksiköihin ja asuntoihin eri puolille Espoota. Toivomusaloitteessaan Ulla Palomäki esitti Kuninkaankallion yksikön asteittaista tyhjentämistä. Aloite hyväksyttiin äänin 31–20. Tyhjää äänesti 24.


28.2.2017 Länsiväylä
Poliitikot vaativat asunnottomien yksikön pienentämistä Espoossa

Espoon Pihlajarinteessä toimivan Kuninkaankallion asumisyksikön asukkaiden aiheuttamat häiriöt ympäröivälle omakotialueelle ovat poikineet yksikön pienentämistä vaativan valtuustoaloitteen.

Ulla Palomäen (kok.) ja 24 muun valtuutetun jättämässä aloitteessa vaaditaan mitoitusrajoituksia pitkäaikaisasunnottomille tarkoitettuihin asuntoloihin. Myös yksikköjen sijaintia pitäisi allekirjoittajien mielestä miettiä paremmin. Aloitteessa Kuninkaankallion 108 asuntoa käsittävä asuntola Pihlajarinteen omakotialueella nostetaan kooltaan esimerkiksi aivan liian suuresta yksiköstä.

– Tuetun asumisen asukkaat ovat aiheuttaneet kohtuutonta häiriötä ja pelkoa lähiympäristön asukkaille.

Allekirjoittajien mielestä Diakonissa Hoiva Oy:n ylläpitämä yksikkö ei yrityksistä huolimatta saanut tilannetta rauhoittumaan. Yksikkö on toiminut Kuninkaankalliossa vuodesta 2012.

21.9.2017

https://www.lansivayla.fi/paikalliset/1575433

Espoon tekninen lautakunta torppasi keskiviikon kokouksessaan jo toistamiseen virkamiesesityksen maksullisen kadunvarsipysäköinnin kokeilun aloittamisesta Espoossa.

Pysäköintimaksukokeilun hylkäämistä kannattaneet Ulla Palomäki ja Jaana Kauppila (kok) huomauttavat, että esimerkiksi Tapiolassa asiointi on jo nyt maksullisen parkkiluolan myötä kalliimpaa kuin Leppävaarassa tai Matinkylässä.

Espoon Suurpellossa on pysäköintipaikkoja vähän, joten ihmiset pysäköivät pihoille ja myös pelastusteille (KUVA: Juhani Niiranen HS).

5.9.2016 Helsingin Sanomat, haastattelu
Autokaupunki Espoo haluaa lopettaa ilmaisen pysäköinnin, mutta kaikki poliitikot eivät tätä hyväksy - "Emme voi pakottaa ihmisiä pyöräilemään"

Uudessa ohjelmassa pysäköintiratkaisuilla pyritään kannustamaan asukkaita joukkoliikenteen, kävelyn ja pyöräilyn pariin. Toisin sanoen: jos pysäköinnistä tehdään hieman hankalampaa, asukkaat eivät halua autoilla. Ei ihme, että ohjelma palautettiin virkamiesvalmisteluun. Muutos on saapumassa Espooseen, mutta kaikki eivät ole siihen valmiita.

”Tämä on aika ideologinen”, sanoo Ulla Palomäki (kok) ohjelmasta. Hänen mielestään virkamiehet yrittävät pakottaa espoolaiset pois autoistaan.

”Ei Espoo ole mikään Oulu, missä pyöräillään paljon. Emme voi pakottaa ihmisiä pyöräilemään. Joku realismi tässä pitäisi olla.”

22.8.2016 Helsingin Sanomat
Espoon valtuusto huolehti yksityisautoilijoiden asemasta


"Kokoomuksen Ulla Palomäki (kok) huomautti, että joukkoliikenteen käyttäjien osuutta ei tarvitse lisätä pysäköintipaikkoja vähentämällä, vaan se tulee tapahtumaan luonnostaan. Palomäki ei myöskään kannata pyöräilyn lisäämistä väkipakolla.

- Se ei kannata, Espoo ei sovellu pyöräilyyn kovin hyvin.”

Espoo pyrkii uudella ilmasto-ohjelmallaan olemaan hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä.

Kaupunginvaltuutettu Ulla Palomäki haluaisi Espoon luopuvan aluepysäköintikielloista (KUVA: Heidi Piiroinen).

14.12.2015 Taloussanomat
Espoolaispoliitikko HS:lle autoilun rajoittamisesta:

Espoon kaupunginvaltuutettu Ulla Palomäki (kok) haluaa lisää autoja kaupungin kaduille, Helsingin Sanomat kertoo. Hän on tehnyt aloitteen katujen leventämisestä, jotta katujen varsille voisi pysäköidä enemmän autoja. Hän haluaisi Espoon myös luopuvan aluepysäköintikiellosta kokonaan.

15.12.2015 Helsingin Sanomat
Valtuutettu vaatii autoja takaisin Espoon katukuvaan

Pysäköintiongelmat hiertävät Espoossa. Kaupunginvaltuutettu Ulla Palomäki (kok) vaatii jo auton palauttamista takaisin katukuvaan. Palomäen kesällä tekemässä aloitteessa vaaditaan muun muassa katujen leventämistä, jotta saadaan lisää paikkoja katujen varsille.

15.12.2015 Hufvudstadsbladet


Bland anslutande skäll kan nämnas ropet på hjälp i parkeringsfrågor. Det bekymrar ledamoten Ulla Palomäki (Saml) att Esbobilisternas rörlighet begränsas så våldsamt av parkeringsövervakningen. Hur kan man dela ut så många parkeringsböter när antalet parkeringsplatser är alldeles för litet, undrar Palomäki.

Det är oklart om spörsmålet leder till utredningar.

9.12.2013 HBL.FI
Gröna motsätter sig flera P-platser i Esbo

Ulla Palomäkis fullmäktigemotion om ett bilvänligare Esbo där det behövs flera parkeringsplatser fick stort understöd i fullmäktige.

– Bilar är inte onda, de behöver inte raderas från stadsbilden i Esbo. Bilen är det främsta fortskaffningsmedlet i Esbo och för att stadsbornas vardag ska löpa smidigt behövs det parkeringsplatser, även avgiftsbelagda sådana, sade Palomäki.